Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejkrásnější zimní destinace, ze kterých se vám bude tajit dech

Nejkrásnější zimní destinace, ze kterých se vám bude tajit dech

Na světě je nespočet krásných lokalit, které stojí za to navštívit, a ani v zimních měsících tomu není jinak. Dokonce i místa, která byste přes léto minuli, dostanou v zimním období úplně jiný rozměr. Zima má totiž jedinečnou schopnost. Přemění krajinu v zasněžený ráj, neklid města promění v pohádkové zimní království, očaruje vás neopakovatelnou atmosférou a poskytne vskutku dechberoucí podívanou. Posbírali jsme ty nejkrásnější zimní destinace z celého světa a nemůžeme jinak než se o ně s vámi podělit.

Vodopády Gullfoss

Nádherný islandský vodopád Gullfoss každoročně přiláká nespočet turistů z celého světa. Ne každého však napadne cestovat na Island v chladném zimním období. Krátké dny a nízké teploty však okamžitě vynahradí vskutku pozoruhodná podívaná. Přenádherná krajina pokrytá bílým sněhem soutěží o pozornost s kontrastními tyrkysovými odstíny, které se třpytí v lavinách modrých krystalů majestátního vodopádu Gullfoss. Zima na Islandu je opravdu výjimečná. Divoká a nespoutaná, jak jen ona může být, přetváří ostrov v úchvatnou říši divů, kterou jinde nespatříte. 

Rothenburg

Rothenburg je středověké bavorské městečko plné dlážděných klikatých uliček, romantických zákoutí a malebných hrázděných domků, jehož osobitému kouzlu propadají nejen turisté ale také filmaři z celého světa (včetně tvůrců Harryho Pottera nebo Walta Disneyho). Když ho v zimě pokryje bílý sníh, stává se ještě pohádkovějším. V Rothenburgu se navíc konají jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Německu. Pohádkový nádech dodává středověkým kulisám decentní adventní výzdoba, vůně svařeného vína, tradičních specialit i unikátní vánoční obchod Käthe Wohlfahrtové.

Brašov

Toto půvabné podhorské město naleznete v legendami opředené Transylvánii, přímo uprostřed Rumunska. Brašov okouzluje místní i návštěvníky překrásnou okolní krajinou a zachovalým středověkým centrem. Obzvlášť úchvatný je v zimě, kdy jsou střechy pastelových domků ukryté pod peřinami sněhu, dokola město obklopují vrcholky zasněžených Karpat a uprostřed hlubokých lesů se na skalnatém kopci vypíná tajuplný hrad Bran, v němž údajně pobýval samotný Dracula. Pokud se nebudete chtít vydat po stopách krvavé legendy, můžete si zalyžovat v nedalekém lyžařském středisku nebo obhlédnout krásné náměstí Piaţa Sfatului.

Abisko

Nejznámější švédský národní park Abisko se nachází asi 200 kilometrů severně od polárního kruhu. V létě zde můžete pozorovat krásy nedotčené přírody i netradiční úkaz v podobě půlnočního slunce. Zima je však v Abisku ještě magičtější. Nabídne vám pohled na úchvatnou polární záři, rozlehlou severskou krajinu zahalenou do bílého sněhového hávu nebo na jedinečné křišťálové závěsy, které vytváří řeka Abiskojakka vlévající se do jezera Tornetrask. Abisko je zároveň domovinou volně žijící fauny, a tak zde běžně potkáte soby, losy a vzácně můžete natrefit také na polární lišku. Dobrodruzi zde mohou vyzkoušet jízdu na psích spřeženích nebo se vydat po legendární královské stezce Kungsleden třeba na běžkách.

Opičí park Jigokudani

V národním parku Joshinetsu Kogen v Japonsku je zima vskutku kuriózní. Nachází se zde totiž park sněžných opic Jigokudani. Krásné údolí řeky Yokoyu, do nějž je park zasazen, každoročně zasype až na čtyři měsíce sníh a teploty klesnou až 10 stupňů pod nulu. Makakové červenolící, kteří park obydlují, si však zimu umí patřičně zpříjemnit. Relaxují totiž v horké vodě termálních jezírek, nahřívají se v páře a také rádi skotačí v čerstvě napadaném sněhu. Uprostřed třeskuté zimy je taková idylka skutečně jedinečným fenoménem.

Zámek Neuschwanstein

Nad městečkem Hohenschwangau v jihozápadním Bavorsku stojí na vysokém skalnatém vrchu velkolepý pohádkový zámek Neuschwanstein, který inspiroval dokonce i Walta Disneyho. Není se čemu divit. Neuschwanstein je vskutku okouzlující. Rozhodnete-li se ho navštívit během zimy, nebudete litovat. V nádherné krajině zasypané sněhem lemován třpytivými lesy nabízí pohled, který vás zanechá v němém úžasu. 

Charbin

Unikátní mrazivá podívaná se naskýtá v čínském provinčním městě Charbin. Každoročně se zde koná velkolepý ledový festival, který nemá ve světě konkurenci. Pompézní ledové město ožívá v záři barevně osvětlených paláců, ledových soch a proměňuje se ve fantaskní svět zázraků. Tato jedinečná přehlídka je rozprostřena na více než 600 tisících čtverečních metrech a láká návštěvníky z celého světa.

Špicberky

Na polovině cesty mezi Norskem a severním pólem se rozprostírá arktický ráj – divoká krajina, lední medvědi, fjordy, zasněžené horské masivy a mohutné ledovce – Špicberky. Toto podivně krásné a fascinující ledové království v zimě sužují kruté mrazy a zalévá jej tma. Právě polární noc má však na Špicberkách své jedinečné kouzlo. Pravidelně je zde k vidění magická aurora borealis, polární záře, která údajně působí na několik smyslů najednou a zanechává tak silný zážitek na celý život. 

Bled

V podhůří Julských Alp v severozápadním Slovinsku leží půvabné lázeňské městečko Bled a v něm stejnojmenné jezero, díky kterému je Bled jednou z nejnavštěvovanějších lokalit v celé zemi. Ikonou Bledského jezera je malý ostrov s barokním kostelíkem, k němuž v zimě, pokud voda zamrzne, nevede jiná cesta než po hladině. Poetický obrázek dokresluje středověký Bledský hrad tyčící se na skále kousek nad jezerem. Z jeho hradeb se naskýtá čarokrásný panoramatický výhled na okolí.
 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.