Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Očkovaní turisté se dostanou do dalších zemí světa

Očkovaní turisté se dostanou do dalších zemí světa

Cestování po Evropě a ve světě se postupně vrací k „normálu“. Přibývá zemí, které vám otevřou své hranice s potvrzením o očkování nebo s negativním testem.

Narůstají počty dalších zemí snažících se turistům otevřít hranice, vpustit je na své území a umožnit jim poznávání a cestování. Z těch posledních lze jmenovat například Belize, Island a Gruzii. Přidat by se k nim měla také Francie, která se pokouší otevřít evropským i americkým turistům a připravuje se na letní sezónu.

S podobnými postupy přichází i jiné země jako Seychely, Maledivy, Guatemala, Madeira, Chorvatsko, Estonsko, Rumunsko nebo Ekvádor. Při vstupu do země se prokážete potvrzením o kompletním očkování proti onemocnění COVID-19 a budete vpuštěni.

Už delší dobu se hovoří také o speciálních očkovacích pasech, ale tato tématika ještě stále nenabrala jasné podoby a reálné formy.

Cestovat půjde i s negativním testem

Není to ovšem jen potvrzení o očkování, které vám umožní vstup do vybrané země. Do mnohých z nich včetně výše uvedených se dostanete i na základě negativního PCR testu. Například Island vpustí na své území také osoby s prodělaným onemocněním COVID-19 a s dostatečným množstvím protilátek. To musíte opět doložit prostřednictvím správného potvrzení. Cestovní ruch tak konečně nabírá na tempu.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.