Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Dovolená 2021: kam aktuálně za teplem?

Dovolená 2021: kam aktuálně za teplem?

Do sousedního okresu sice stále nemůžeme, ale v cestě za teplem nám nic nebrání. Řada oblíbených destinací je turistům uzavřená, nebo je jejich návštěva spojená s dlouhou karanténou. Dají se ale najít i taková místa, kam se snadno dostanete jen s negativním testem. Podívejte se, kde si užijete dovolenou bez omezení. 

Pokud budete při cestě na letiště překračovat hranice okresu, stačí se prokázat čestným prohlášením a ideálně letenkou. Do jakých destinací a za jakých podmínek smíte, čtěte níže.

V době koronavirové pandemie byl favoritem Čechů Zanzibar, který koronavirus nijak neřešil a turisty prakticky neomezoval. S rozšířením nebezpečné jihoafrické mutace se ale dostal na černou listinu. Do 11. 4. 2021 jsou všechny cesty z České republiky na Zanzibar zakázány. 

Značná omezení panují i v jinak velmi oblíbených jihoasijských státech, jako je třeba Thajsko, které oznámilo, že plné rozvolnění plánuje až na začátek října, více čtěte zde

Stále ale existuje několik zemí, které se svých turistů odmítají vzdát. A díky očesané konkurenci, se těší velké popularitě. 

Spojené arabské emiráty

Dubaj

Po zrušení cest na Zanzibar se novým oblíbencem staly Spojené arabské emiráty. Cestovní kanceláře začaly v hojném nabízet jako náhradu Dubaj, kam lze stále vycestovat pouze s negativním PCR testem

Po loňském rozvolňování byly Spojené arabské emiráty nuceny zavést přísnější protipandemická opatření. Roušce se sice nevyhnete, ale otevřené restaurace, obchody i zábavní centra si užijete plnými doušky. Prohlédněte si nejvýhodnější zájezdy do Emirátů.

Madeira

Madeira

Život se pomalu začíná vracet i do ulic portugalské Madeiry. Sice zde stále platí zákaz nočního vycházení od 19:00, během dne ale místní i turisté navštěvují otevřené restaurace a bloumají malebnými zákoutími madeirských měst. 

Madeira nově pouští na své uzemí cestující s očkovací pasem. K její návštěvě vám ale stačí i negativní výsledek PCR testu, který můžete podstoupit i po příletu na letišti. Vyberte si jeden z oblíbených zájezdů na Madeiru a vyrazte za zaslouženým odpočinkem.

Egypt

Egypt

Egypt byl oblíbenou dovolenkovou destinací už před koronavirovou pandemií. Nabízí exotiku i možnost poznání odlišné kultury s dlouhou historií. Ani s celosvětově omezeným cestovním ruchem jeho oblíbenost neklesá.

K cestě do hlavních letovisk, kam patří Šarm el-Šajch, Hurgháda, Marsa Matrouh, Taba, Marsa Alam, vám opět postačí pouze negativní výsledek PCR testu ne starší než 72 hodin. 

Dovolená v Egyptě před hlavní sezónou navíc nezruinuje vaši peněženku. S tím pravým zájezdem do Egypta si užijete all inklusive od 10 000 Kč.

Kapverdy

Kapverdy

Velkým lákadlem Kapverd je světově známá pláž Praia de Santa Mónica na ostrově Boa Vista, která se už několikrát umístila na horních příčkách žebříčku top pláží světa. Od její návštěvy vás dělí jeden negativní výsledek testu na koronavirus, který nebude starší než 72 hodin. Test můžete podstoupit i po příletu na Kapverdském letišti. Tato možnost se ale nedoporučuje, kvůli případným komplikací, které by nastaly v případě pozitivního výsledku.

Od 5. dubna platí nová pravidla pro návrat do České republiky. Cestující nejsou nadále nuceni podstoupit PCR test ještě před odletem, ale vrací-li se ze země se zvýšeným rizikem nákazy, musí po příletu nastoupit do samoizolace a nechat se 5. den testovat. V případě negativního výsledku, jejich samoizolace končí. 

Před návratem je nutné vyplnit příjezdového formuláře.

Lákají vás jiné země. Podívejte se do našich přehledů pro Evropu a pro oblíbené světové destinace, za jakých podmínek a kam smíte vycestovat.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.