Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam vyrazit v prosinci za teplem?

Kam vyrazit v prosinci za teplem?

Dovolená u moře, a ještě v prosinci. To je kombinace, které lze jenom stěží odolat. Jen si to představte sami. Hodíte sněhovou nadílku v Česku za hlavu a odletíte do teplých krajů, kde se teploty pohybují mezi 25 až 35 °C. Pokud o něčem takovém uvažujete, máme pro vás hned několik tipů na zimní dovolenou u moře.

Zanzibar je ryzím představitelem exotiky

Jestliže milujete kokosové palmy, bílý písek a exotické ovoce, zaleťte si na Zanzibar. Teplota vzduchu je kolem 32 °C a moře má až 27 °C. Užívat si budete tyrkysové vody, typické vůně tamního koření a nevšedního kulturního zážitku. Klid, pohoda a nekonečná relaxace jsou předpokladem tropického afrického ráje.

Karibik v podání Dominikánské republiky

Slovo exotika nabývá svého významu také v Dominikánské republice. Luxusní hotelové komplexy, překrásné pláže a místa, kde čas plyne opravdu hodně pomalu. Vsadit můžete na letovisko Punta Cana a jiné oblíbené lokality. V Dominikánské republice můžete strávit aktivní i relaxační dovolenou.

Thajsko se řadí mezi osvědčené favority

Prosincová dovolená v Thajsku je zárukou vysokých teplot pohybujících se kolem 32 až 34 °C. Vánoce v Thajsku ostatně patří k hodně oblíbeným. Slunné počasí si budete moci vychutnávat v některé s vyhlášených oblastí. Cílem mnohých turistů jsou populární ostrovy Krabi, Phi Phi a Koh Samui. V tomto období je hlavní turistická sezóna především na jihu země.

Maledivy – romantika a luxus v jednom

Pokud chcete, aby vaše prosincová dovolená vypadala jako z pohlednice, zamiřte na Maledivy. V tomto měsíci zde ustávají deště a začíná turistická sezóna. Volit můžete z různých úrovní pobytu. Zárukou se vám stanou překrásné scenérie a přírodní zajímavosti. Těšit se můžete na poznávání podmořského dna, ale také na plážový luxus.

Kapverdské ostrovy a jejich krásné pláže

Jen 6,5 hodiny letu vás může dělit od krás těchto ostrovů. V prosinci si užijete průměrné teploty kolem 26 °C a moře bude mít jen o trochu míň. Na své si zde přijdou milovníci sportu i relaxace. Asi není třeba zdůrazňovat, že vodní radovánky zde hrají hlavní roli. Možná právě proto byste měli vyrazit na ty nejkrásnější pláže Kapverdských ostrovůPraia da Ponta Preta, Praia de Chaves, Praia do Tarrafal a Praia de Atalanta.

Dubaj v prosinci nezklame

Jestliže jste si nemohli dovolit luxus Dubaje v letní sezóně, v prosinci tomu tak jistě nebude. Příznivé ceny zájezdů do té pověstné destinace vám nabídnou možnost užívat si hřejivého klimatu v obležení exkluzivních staveb, hotelových komplexů a bazénů. Teplota moře se v tomto měsíci pohybuje kolem 25 °C, takže si stačí najít vhodné místo na pláži a máte po starostech.

Pravé safari v podání Tanzanie

Ne každý sní o plážích a moři. Jestliže patříte mezi dobrodruhy a milovníky afrického kontinentu, vypravte se v prosinci do Tanzanie. Zaměřte se na tamní národní parky a zdivočelou přírodu. Naplánujte si výlet na Kilimandžáro nebo k Usambarským horám. Národní park Lake Manyara, kráter Ngorongoro a Mount Meru, to je záruka nevšedních zážitků se vším všudy.

Za teplem do Egypta

Nakonec tu máme i osvědčenou klasiku pro ty, kdo za každou cenu nemusí mít vzdálené exotické ráje. Ano, jak správně tušíte, Egypt je jistotou. Teploty se pohybují od 20 °C do 28 °C, takže plánovat můžete jak vodní radovánky, tak poznávání historických památek. Výlety k vykopávkám a pyramidám budou v tomto ročním období mnohem příjemnější nežli v létě. Pro Egypt zároveň hovoří relativně krátká vzdálenost a cenová dostupnost.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.