Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Pozorovat velryby, potápět se s rejnoky nebo obdivovat chrámy. Poradíme, kam na dovolenou v dubnu

Pozorovat velryby, potápět se s rejnoky nebo obdivovat chrámy. Poradíme, kam na dovolenou v dubnu

Vyrazte na dovolenou v týdnech, kdy v letoviscích začíná nebo končí letní sezona. Udělají vám radost příznivé ceny a liduprázdné pláže. Odpočinek na pláži a sluneční paprsky jsou skvělým receptem proti jarní únavě. Poradíme vám, které pláže vás v dubnu přivítají rozehřátým pískem. 

Užijte si prázdné pláže

Ve spoustě nádherných zemí je letní sezona v plném proudu už v jarních měsících, jiné destinace mají sezonu po celý rok a jsou i místa, kde sezona začíná či naopak pomalu končí a zakoupíte pobyt za zvýhodněnou cenu.
V zimních měsících se za koupáním musíte vypravit do exotických destinací, ale jarní měsíce slibují příjemné koupání blíže. To znamená méně hodin v letadle a možnost vyrazit i s menšími dětmi. 
V jarních měsících si dovolenou užijete bez záplavy ostatních hostů, čekají vás volné pláže, dostatek místa na plážových lehátkách a žádné fronty u koktejlových barů. Také se můžete začátkem sezony těšit na příznivé ceny.

Mexiko s čarokrásnou přírodou

Tropická džungle se vzácnými živočichy, vrcholky s činnými vulkány, krasové jeskyně nebo koloniální městečka. To je jen malá ochutnávka krás, které si získávají obdiv u návštěvníků Mexika. Tajemné pyramidy Aztéků, Toltéků a Mayů jsou tak úchvatné, že se množí konspirační teorie o tom, že jejich staviteli nebyli lidé. Nechte rozehrát fantazii a zkoumejte, jak žily dávné kultury nebo se oddejte uvolněné atmosféře a tanci. 
Letní teploty a tisíce kilometrů nádherných pláží čekají jen na to, až se s nimi oddáte lenošení.

Thajsko kde jeden týden nestačí

Thajsko je zemí na kterou vám nebude stačit jedna návštěva a jeden týden. Má toho tolik, co vám může nabídnout. Úchvatné pláže a okouzlující blízké ostrovy, krásnou přírodu, rušná centra měst nebo autentické horské vesničky. Thajskem můžete cestovat křížem krážem, všude vás přivítá přátelská atmosféra, skvělé jídlo a pití za hubičku a příjemné letní teploty. Bangkok, Phuket, Ayutthaya, Krabi či Ko Tao jsou jen některá z pohádkových míst, které nesmíte minout.

Dominikánská republika

V žebříčku nejkrásnějších pláží světa se pravidelně objevují pláže Dominikánské republiky. Karibik v dubnu končí turistickou sezonu, ještě stihnete koupání a lenošení na pláži s některým z vyhlášených koktejlů v dlaních. Procházet se můžete po přírodních rezervacích uprostřed džungle, obdivovat vodopády a neskutečně pestrou faunu a floru. Začátkem dubna ještě můžete stihnout neopakovatelný výlet a pozorovat velryby. Zatančíte si merengue a vrátíte se nabití pozitivní energií.

Spojené arabské emiráty, nablýskaný luxus

Abú Dhabí, Dubaj nebo Fujairah s nádhernými plážemi, jsou skvělým tipem, kam v dubnu vyrazit. Čeká na vás kombinace odpočinku na nádherných plážích, objevování podmořského světa a obdivu arabských nej. Největší, nejluxusnější, nejmodernější, nejnablýskanější a jiná nej budete míjet v každé uličce, kterou budete procházet. Ohromné paláce, mešity, trhy s autentickou atmosférou se snoubí s moderními obchodními, zábavnými, kulturními a sportovními centry.

Egypt s krásným podmořským světem

Spousta protřelých cestovatelů začíná letní sezonu u moře už v dubnu a vybírají si Egypt. Právě ten je v příjemné letové vzdálenosti a nechystá návštěvníkům spalující vedra jako přes velké prázdniny. Můžete kombinovat odpočinek na pláži a výlety za poznáním, Údolí králů, Abú Simbel, Káhira nebo Karnak jsou kouzelnými místy, které si v dubnu vychutnáte bez davů turistů. Myslete na to, že Egypt ukrývá nádherné korálové útesy, a i když je moře chladné, neopren vás zahřeje dostatečně. S potápěním můžete dokonce začít až na místě, školy pro začátečníky jsou dostupné téměř ve všech letoviscích.

Turecko v začátku letních teplot

Země, kam dorazíte už za pár hodin letu a plavky určitě obléknete už v prvních hodinách. V Turecku začínají turistickou sezonu, moře bývá chladnější ale to vám v polehávání a odpočinku na plážích nebude vadit. Krásně se opálíte a můžete se vypravit na prohlídku Istanbulu, Ankary nebo mýtického Mardinu. Odpočinek na pláži a výlety za poznáním jsou ideální kombinací.

Kanárské ostrovy a jejich hory

Kouzelné Kanárské ostrovy omývá chladný Atlantik, přesto jsou správnou adresou pro dubnovou dovolenou. Na ostrovech je minimum turistů, hotelové bazény jsou vyhřívané a s perfektním servisem. Těšit se můžete na příznivé mimosezonní ceny a poznáte několik typů pláží. Třeba opuštěné a divoké pláže, kde budete po celý den sami. Jižní část Kanárských ostrovů se bude pyšnit letními teplotami a srážky jsou v období minimální. Dubnové teploty jsou skvělé pro podnikání treků a lehké turistiky, poznáte přírodní krásy ostrova a zdoláte některý z vrcholů, kde se vám otevřou krásné výhledy. 

Poznávací zájezdy

V jarních měsících se můžete vypravit do blízkých evropských zemí. Jistě jste si v létě říkali, že byste si rádi prošli historická centra měst nebo navštívili památky. Spalující slunce vám to ale nedopřálo. Teploty stoupají vzhůru a je ideální doba na pěší nebo cyklo výlety, městskou turistiku a cesty za poznáním. Vyrazte ke španělským břehům, do oblíbeného Chorvatska, Itálie nebo Bulharska. Poznejte historický a kulturní odkaz zemí, ze kterých zatím znáte jen nádherné pláže a moře. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.