Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Výstup na vrchol hory, tanec nebo večeře v podmořské restauraci. Kam o velikonočních svátcích?

Výstup na vrchol hory, tanec nebo večeře v podmořské restauraci. Kam o velikonočních svátcích?

K velikonočním svátkům nám poměrně nedávno přibylo volno na Velký pátek a dětem se prázdniny vyhlašují už od čtvrtka. Více volna láká na cesty. Je spousta míst, kde můžete načerpat energii, odpočinout si na pláži a užít si sluníčka. Poradíme vám, kam vyrazit na velikonoční svátky.

Vysněný Zanzibar

Země, kde nikdo nikam nespěchá a kde místním nemizí úsměv ze rtů. Zanzibar je tropickým rájem, s bělostným a hebkým pískem, azurovou hladinou moře a bohatou kulturou. Idylu relaxace v teplém a čistém moři, které ukrývá nádherné korálové útesy nic nepokazí. Milovníci historie se mohou těšit na krásné pamětihodnosti a směsici architektonických stylů. Velikonoční dovolená bude na Zanzibaru provoněna kořeněnými delikatesy a roztančená africkou hudbou. Vypravit se můžete třeba na safari, prohlídku hlavního města nebo projížďky plachetnicí.

Klid a nádherné pláže v Dominikáně

Dominikánská republika si v posledních letech získává stále větší popularitu u českých turistů. Poznejte tento pozemský ráj i vy. Okouzlí vás nádherná příroda, nekončící pláže i pohostinnost a vstřícnost místních obyvatel. Do Dominikánské republiky můžete vyrazit v kteroukoliv roční dobu a můžete se těšit na teplé počasí a odpočinek na pláži. O velikonočních svátcích si budete v místě prohlížet vyzdobené kostely a potkávat poutníky či procesí
O velikonočních svátcích je v Punta Cana karneval, uvolněná atmosféra roztančí i vaše boky.

Oslavte příchod jara ve Vietnamu

Ve Vietnamu nezažijete tradiční křesťanské oslavy Velikonoc, ale můžete se těšit na oslavu prvních jarních dní. Velikonoce tu nejsou oficiálním svátkem, ale oslavy jara jsou vnímány jako nový začátek a znovuzrození. Nabijí vás pozitivní energií. Ochutnáte výtečné delikatesy, užijete si procházky nádhernými městy s historickými centry a odpočinete si na překrásných plážích. V jižní části Vietnamu je tropické klima a jarní sezona v zemi trvá od února do začátku dubna.

Pohádkový Omán

Subtropické podnebí Ománu láká k pobytu na velikonoční svátky, kdy si užijete slunce, moře a odpočinek na úchvatných plážích. Země s rozlehlými pouštěmi a majestátními horami je moderní a autentická zároveň. Ománci jsou přátelští a pohostinní, cizinci jsou vzácnými hosty. Vyrazit můžete na vyjížďku čtyřkolkami nebo džípem do pouště, svezete se na velbloudech nebo potopíte hlavu pod hladinu moře a prohlédnete si nádheru útesů, které jsou zakončeny bělostnými písečnými plážemi. Setkat se můžete s velrybami, delfíny, mořskými želvami a tisícem drobných pestrobarevných živočichů.

Příznivé ceny dovolené v Egyptě

Březen a duben je skvělým obdobím, kdy vyrazit na dovolenou do Egypta. Teploty jsou příjemné, ale slunce není tak spalující jako v letním období. O Velikonocích si užijete v Egyptě skvělý all inclusive servis v obklopení nádherných pláží s kouzelným podmořským světem. Nezapomeňte potápěčskou výbavu nebo alespoň šnorchl a vypravte se relaxovat na rozlehlé pláže. Příjemné teploty přímo nabádají k výletům do vnitrozemí a k majestátným pyramidám.

Romantika nejen pro dva, poznejte Maledivy

Maledivy se mohou pyšnit stálým počasím a zcela jistě jsou jedním z nejkrásnějších míst na světě. O velikonočních svátcích se můžete těšit na období téměř bez srážek, průzračně čisté moře a nekončící pláže jako z obrázků luxusních katalogů. Před sluncem vám ochrání vzrostlé palmy a hustá tropická vegetace, která dotváří kouzlo ostrůvků. Stačí se potopit pod hladinu a rozprostře se vám další nádherný svět, budete plavat se želvami, rejnoky, chobotnicemi a tisíci druhy mořských živočichů. Luxusní resorty a podmořské restaurace už čekají na vaši návštěvu.

Magická Keňa

Národní parky, výpravy do hor nebo setkání s místními v masajské vesnici. Je mnoho důvodů, proč si vybrat jiný svět a vyrazit na Velikonoce do Keni. Země uspokojí nároky dobrodruhů, ale i těch, kteří chtějí odpočívat na bělostných plážích. Šnorchlování nebo pozorování růžových plameňáků je v Keni přímo povinností. Vyfotit se vám určitě podaří i vzácné nosorožce, slony, buvoly nebo lvy.

Supermoderní Katar

Jedna z nejbohatších zemí světa se může pyšnit nablýskanými mrakodrapy i tradičními arabskými stavbami. Procházet se budete v úzkých starobylých uličkách s tržišti, mešitami a neopakovatelnou atmosférou nebo u fotogenického pobřeží s bílým pískem a tyrkysovým mořem s kulisou supermoderních mrakodrapů. Vypravte se do země, která má unikát vnitřního moře s vlastním ekosystémem. Rozlehlá laguna se slanou vodou je jedinečná, stejně jako procházka po archeologických nalezištích, pouštních městech nebo atraktivním filmovém městečku Zekreet. Milovníci Hvězdných válek nesmí minout Dauhá.

Kuba v rytmu salsy

Perla Karibiku s krásnými plážemi a křišťálově čistým mořem představí nedotčenou subtropickou přírodu, tabákové plantáže a dny plné slunce a příjemných teplot. Nejlepším časem pro návštěvu Kuby je období od listopadu do dubna, proto jsou velikonoční svátky ideální dobou, kdy si užít dokonalou relaxaci. Můžete vyrazit na túry do hor s průvodcem nebo prozkoumávat jeskyní systémy a prohlížet vodopády. V jiném světě, a především v jiném čase, se ocitnete při procházce Havanou.

Atlantský ráj, Kapverdy

Odpočinek i aktivní dovolená jsou synonymem pro Kapverdy. Černé i bělostné písečné pláže, nerušená relaxace, nádherné koupání nebo surfování. Teplé moře s nádherným podmořským životem, pozorování velryb i delfínů. Prohlížet si můžete solné doly nebo objevovat krásy ostrova obutí do pohorek s batůžkem na zádech. Kapverdy jsou protkány atraktivními turistickými stezkami. Hudební vystoupení, uvolněná atmosféra a skvělé jídlo, jsou jen střípky z vaší fantastické velikonoční dovolené. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.