Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Bez přísných pravidel se dovolená neobejde. Jak to bude letos vypadat v Itálii a Španělsku?

Bez přísných pravidel se dovolená neobejde. Jak to bude letos vypadat v Itálii a Španělsku?

Vyrazit v létě do zahraničí nejspíš nebude zas až takový problém. Možná se nám Čechům otevřou i takové země, ve které jsme ani nedoufali. Bez přísných pravidel se to ale neobejde. Je tedy reálná šance, že se letos podíváme i do zemí nejvíce zasažených koronavirovou nákazou?

O tom, kdy a kam budeme moci vyrazit v létě na dovolenou, rozhoduje mnoho faktorů. 

  • Obnovení letecké dopravy
  • Dohody v rámci jednotlivých států
  • Pandemický vývoj
  • Chuť a finanční situace turistů

Jedna věc je totiž otevření hranic, avšak druhá je nálada a možnosti nás samotných. Je totiž možné, že Češi letos nebudou chtít z důvodu obav cestovat nebo že si nebudou moci luxus v podobě zahraniční dovolené dovolit. Mnozí pak raději vyrazí pouze po Česku nebo za krásami našich sousedů.

Itálie

Italské léto bude možná bez cizinců, místní hotely se obávají, že útlum jejich činnosti bude trvat až do konce roku. Země prozatím nemá jasno o tom,

  • kdy přivítá cizince,
  • kdy umožní svým občanům vycestovat.

V rámci prázdninové sezóny chce vláda podpořit regionální a domácí turismus. Pakliže by se ale rozjel i zahraniční cestovní ruch, zvažují hoteliéři opatření v podobě plážových boxů z plexiskla.

Na italské pláže by tak byl omezen vstup, přičemž v kabinových boxech vysokých 2 metry a dlouhých 4,5 metrů by byly umístěny slunečníky a lehátka. Plexiskla by mohla být použita i v restauracích a tavernách pro oddělení stolů. Inovativní nápad kromě Itálie zvažuje také:

Španělsko

Španělsko také počítá především s vlastní klientelou, prozatím se místní musí spokojit se svými provinciemi. Pláže i ulice Španělska se začínají plnit, avšak zahraniční turisté budou muset cesty do jižní země ještě odložit, a to do té doby, dokud nebudou vytvořeny bezpečné podmínky pro cestování.

Pakliže ale bude umožněn zahraničním turistům vstup do Španělska, jsou ve hře tato pravidla:

  • sociální distanc a zákaz shromaždování,
  • povinnost dodržovat na pláži minimální odstup lidí šest metrů.

Přísná pravidla ale mohou některé české turisty odradit a naopak nalákat k dovolené v bezpečnějších zemích, kde se s koronavirem vypořádaly lépe.

Baleárské ostrovy

Kdo letos přivítat zahraniční turisty stoprocentně chce, jsou Baleárské ostrovy, a to:

A jaká opatření Baleárské ostrovy plánují?

  • Letošní sezónu ostrovy zahájí až v srpnu, tedy v době, kdy bude jasnější, jaká nás čeká budoucnost v rámci koronavirové nákazy.
  • Vstup do zemí bude povolen jen některým národnostem. Záležet bude na pandemickém vývoji v daném státě. Na pomyslné černé listině je tak například Velká Británie. 
  • Počet zahraničních návštěvníků bude regulován, oproti minulým létům by měl být snížen na čtvrtinu, postupně by pak mohl dosahovat poloviny.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.