Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Léto v zahraničí není utopie. Jaké státy jsou ve hře pro letošní dovolenou?

Léto v zahraničí není utopie. Jaké státy jsou ve hře pro letošní dovolenou?

V květnu už mnozí mají jasno o tom, kam vyrazí na dovolenou. Letošní rok je ale jiný, velkému plánování nenahrává, bude nutné vybírat jen z omezené nabídky. Kam se letos podíváme a jaké země nám budou s největší pravděpodobností zapovězeny?

Jaké státy (ne)jsou ve hře pro letní dovolenou?

Pakliže nedojde k náhlému zhoršení pandemického vývoje, je pravděpodobné, že na dovolenou budeme moci v létě vyjet dál než jen k našim sousedům.

Od července by se mohly otevřít pro Čechy hranice například:

V srpnu bychom pak mohli vyrazit na dovolenou například:

Zatímco první prázdninový měsíc bude nahrávat spíše zemím schengenského prostoru, druhý by dle slov ministra zahraničních věcí mohl být příznivý i pro mimoevropské země, jako jsou například:

V tomto směru ale bude velmi záležet na provozu mezinárodní letecké dopravy. Naopak státy, které letos Čechům zůstanou nejspíš zapovězeny, jsou:

Pokud se do těchto států podíváme, pak jedině za velmi přísných opatření.

Za jakých podmínek budeme moci vycestovat do Chorvatska a Řecka?

Chorvatsko

Chorvatsko bude zřejmě jednou ze zemí, kam se v létě podíváme. Rozhodně ale nebudeme mít k dispozici celé pobřeží, zavítat budeme moci jen na některá místa. Každoročně k Jadranu vyráží zhruba 750 000 našinců, letos se jich podívá do oblíbené dovolenkové destinace jen část, a to jen za předpokladu, dojde-li ke splnění řady podmínek, mezi které patří:

  • znovuotevření hranic,
  • vzájemné dohody,
  • negativní test na covid-19,
  • omezená kapacita pláží a bazénů,
  • zrušení nabídky švédských stolů,
  • nahrazení recepce odbavením až na pokojích.

Česká republika s Chorvatskem v současné době jedná o leteckém a silničním koridoru, není tak stále jasné, jak konkrétně se budeme moci na jih Evropy přepravovat. 

Řecko

Do Řecka míří ročně půlmilionu Čechů, Covid-19 zemi téměř nezasáhl. Některé ostrovy se s nemocí nepotýkaly vůbec, typickým příkladem jsou:

Dovolená v Řecku proto vypadá velmi nadějně. Už v červnu se na řeckých plážích otevře občerstvení a začnou nabízet lehátka se slunečníky k rezervaci. Ten, kdo bude chtít v létě zavítat, ať už na pevninskou či ostrovní část Řecka, ale bude muset disponovat negativním zdravotním testem. Tzv. „zdravotním pasem“ by se měl turista prokázat před nástupem do letadla či jiného dopravního prostředku a tím tak potvrdit, že není nakažený nemocí Covid-19.

Řecko chce povolit vstup do země co nejvíce turistům, protože místní občané cestovní ruch bohužel nespasí. Pokud nebude o dovolenou v zemi zájem, je pravděpodobné, že některé hotely letošní sezónu vynechají.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.