Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Poznejte 11 nejromantičtějších míst planety

Poznejte 11 nejromantičtějších míst planety

Každá žena alespoň jednou v životě zatoužila po tom zažít na vlastní kůži proslulé scény romantických filmů. Procházet se ruku v ruce starobylým městem, toulat se úzkými malebnými uličkami, povečeřet v luxusní restauraci s výhledem na moře, říct ano pod Eiffelovou věží nebo si jen tak vychutnat pohled na magický západ slunce v objetí své drahé polovičky. Pokud se i vám tyto scenérie zamlouvají, čtěte dál. Známe 11 okouzlujících destinací, v nichž se filmová romantika stává skutečností. Kterou si vyberete?

1. Paříž

Paříž, jedno z nejkrásnějších evropských měst, láká zamilované páry už od pradávna a doslova svádí k romantickým činům. Existuje snad jiné místo v Evropě, které by vybízelo k žádosti o ruku více než Paříž? Přitom zdaleka nemusí jít jen o zásnubami proslulou eiffelovku. Sladká může být i typická francouzská snídaně v některé z půvabných kaváren – třeba poblíž sněhobílé baziliky Sacre Coeur – nebo se můžete společně vydat na vrchol Montmartru a pokleknout přímo na schodech, po kterých kráčela i slavná filmová hrdinka Amélie.

2. Santorini

Okouzlující řecké Santorini s unikátní architekturou a nezaměnitelnou atmosférou je bezpochyby nejromantičtější líbánkovou destinací. Tradiční bílé domky a kostelíky s modrými kupolemi rozprostírající se na skalních terasách jste již určitě viděli na fotografiích nebo obálkách časopisů. Proplétat se mezi nimi labyrintem úzkých uliček, kochat se dechberoucími výhledy a nasávat čerstvý přímořský vzduch, v němž se mísí vůně místních specialit, to je však teprve ta pravá romantika. Neopakovatelný zážitek nakonec ještě umocní pohled na tyrkysové moře, pláže s černým sopečným pískem a snad nejkrásnější západy slunce.

3. Benátky

Dalším místem, které je pro líbánky nebo romantickou dovolenou jako stvořené, jsou italské Benátky.  Podmanivé kouzlo města plného lodí, pohupujících se gondol a těsných uliček vás doslova pohltí a nebudete se jej moci nabažit. Můžete se vydat na romantickou procházku, obdivovat impozantní architekturu, prozkoumat tajemná zákoutí nebo se nechat unést barevnými obrazy v odrazech vodních kanálů. Ujít byste si neměli nechat ani lahodnou italskou kávu, kterou si nejlépe vychutnáte v nejstarší kavárně světa na náměstí svatého Marka.

4. Řím

Řím zkrátka nemůže na seznamu nejromantičtějších míst chybět. V italské metropoli se nachází ohromné množství památek a nespočet nádherných míst, které stojí za to navštívit. Tato místa jsou ale cílem mnoha turistů, a tak se možná budete chtít jen tak toulat zapadlými uličkami a nechat se unášet místní atmosférou. Na krásnou architekturu, památky a umění navíc narazíte opravdu na každém rohu a stejně tak i na výborné víno, zmrzlinu či dobrou restauraci.

5. Cinque Terre

Komplex pěti barevných vesniček obklopených mořem, skalisky a zelenými pahorky Cinque Terre je jedno z nejpůvabnějších míst italské riviéry. Na první pohled každé oko uchvátí ikonické terasovitě stavěné domy s pestrobarevnými fasádami. Ucítíte vůni moře, všudypřítomného jasmínu i čistě vypraného prádla, které zde místní věší mezi domy. Skalnaté pobřeží se strmými útesy poskytuje překrásné výhledy na Ligurské moře, panenskou přírodu, nekonečné vinice a svahy porostlé borovicovými lesy.

6. Bruggy

Bruggy jsou doslova pohádkové. Toto malé sympatické městečko protkané sítí vodních kanálů zdobí malebná středověká architektura, kamenné mosty, malé útulné kavárničky a obchůdky s tou nejjemnější belgickou čokoládou. Nedaleko centra se nachází romantické jezírko se spoustou labutí, ke kterému se vydávají zamilované páry i ti, kteří svou lásku stále ještě hledají. Jezero má totiž dle pověsti tajemnou moc.

7. Zanzibar

Bílé pláže, jemný písek, průzračné moře, korálové útesy a bohatý podmořský svět. Kdo by tomuto tropickému ráji odolal?! Kořením provoněný Zanzibar je zkrátka snem pro všechny, kdo touží po plážových radovánkách, dobrodružství i poznání, a zároveň krásným místem pro romantickou dovolenou, líbánky nebo dokonce svatební obřad.

8. Seychely

Seychelské ostrovy jsou často označovány za nejromantičtější místo na světě a není se čemu divit. Už z obálek katalogů je zřejmé, že jsou zde jedny z nejkrásnějších pláží na světě, křišťálové moře, nedotknutá příroda i špičková gastronomie. Seychely jsou ale jedinečné také v tom, že si romantickou dovolenou můžete uzpůsobit přímo na míru. Je totiž jen na vás, zda si vyberete relax pod palmami, necháte se hýčkat v místních luxusních resortech nebo se vydáte za poznáním divoké přírody. Nemusíte se totiž jenom válet na pláži. Můžete se vydat na toulky pralesem, potápět se ve společnosti zvědavých želv nebo zdolávat skalnaté vrcholky.

9. Maledivy

Možná vás ani ve snu nenapadlo, že by vás až do vašeho vysněného resortu mohl dopravit stylový hydroplán. Přistanete na vodě jen kousek od luxusní vodní vily, v níž na vás čeká luxusní ubytování, vychlazené Champagne a prostorná ložnice s přístupem na soukromou pláž. Bělostný písek se pozvolna táhne až k průzračnému oceánu, pod jehož hladinou se ukrývají pestrobarevné korálové útesy. Imponuje vám taková představa? Domyslete si ještě dechberoucí západy slunce a jste na Maledivách. Takovou romantiku jen tak někde nenajdete.

10. Kjóto

Starobylé Kjóto s hlubokou historií, plné symbolů a barev si zamiluje každá romantická duše. Při procházkách úzkými uličkami starých čtvrtí, v nichž se po staletí odehrávaly nejvýznamnější události japonských dějin, na vás dýchne atmosféra jako vystřihnutá z romantického dramatu Geisha. K obdivu zvou mimo jiné také stovky chrámů s nádhernými zenovými zahradami, velkolepé svatyně a až magické okolní lesy, v nichž jako by se zastavil čas. Když navíc ochutnáte místní speciality nebo zastihnete sakury v jejich květu, zjistíte, že romantičtější už toto místo být nemůže.

11. Omán

Chcete prožít romantickou dovolenou trochu jinak? Koupat se v azurovém moři, spatřit nekonečné vlny písečných dun, zblízka si prohlédnout sultánův palác nebo se projít po pravém perském koberci? Chtěli byste pozorovat levharty ve volné přírodě a zajímá vás orientální kultura? Možná máte v hlavě obrázek, jaký znáte z pohádek Tisíce a jedné noci. Toto je ale realita, jakou v Ománu můžete zažít na vlastní kůži.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.