Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Vypravte se za exotikou. Prozradíme vám, které země jsou v kurzu

Vypravte se za exotikou. Prozradíme vám, které země jsou v kurzu

Exotické destinace jsou stále větším lákadlem i pro turisty z Česka. Chorvatsko a Itálie stále bodují, avšak zájem se začíná zvyšovat o destinace v odlehlých koutech světa, které voní dobrodružstvím a ukrývají stovky kilometrů romantických pláží omývaných prohřátým a čistým mořem. 

Vychutnejte si Mexiko

Mexiko se v posledních letech stalo dostupnou destinací, vypravte se i vy vychutnat si speciality místní kuchyně, odpočinek na nádherných plážích i výpravy po stopách zaniklých civilizací. Objevujte mayské stavby, pozůstatky aztécké civilizace nebo zříceniny chrámů v Chichén Itzá. Vypravit se můžete do džungle nebo do vyprahlé pouště. Za návštěvu stojí i krásně barevná mexická města jako například Campeche, Pueblo nebo Oaxaca. 
Mexiko je srdečnou, poměrně bezpečnou a pohostinnou destinací. Z Rakouska nebo Německa můžete dorazit do Mexika přímým letem. 

Pohádkový Mauricius

Mauricius je nádherný na pobřeží, kde vás čekají krásné pláže lemované palmami, ale i pod hladinou moře nebo ve vnitrozemí. Můžete si projít horská úbočí, prohlédnout si vodopády i tropy nebo zavítat ke spícímu vulkánu. To vše ale jen v případě, že se odtrhnete od odpočinku na fantastických plážích nebo od šnorchlování, potápění a objevování krás korálových útesů
Dovolená na Mauriciu je dovolená v poklidu, v přátelské atmosféře a v harmonii s přírodou.

Civilizační kolébka, Vietnam

Jihovýchodní Asie láká cestovatele pro bohatou kulturu, výbornou a někdy i dobrodružnou gastronomii, nádherné pláže i možnosti horské turistiky. Dovolená ve Vietnamu může být okořeněná jízdou na kánoi v blízkosti fantastických vodopádů Datanla nebo dobrodružnou expedicí v jeskyních Phong Nha. Nezklame vás ani poznávání metropolí, architektura nese stopy hned několika koloniálních vlivů. 
Dovolená ve Vietnamu je nákladná především z důvodu vyšší ceny letenky, samotný pobyt už lze zvládnout doslova za hubičku. Vypravte se do Vietnamu a otestujte odvahu procházkou po nejdelším proskleném mostu světa.

Pohodová Srí Lanka

Klenotem Indického oceánu je zcela jistě Srí Lanka. Neskonale vřelá, vlídná a přívětivá atmosféra si získá srdce každého turisty. Srí Lanka skrývá nádherné pláže, čisté moře a kvalitní hotelový servis. Vypravit se můžete na treky do divočiny v Elle nebo na jedny z nejkrásnějších asijských stezek v pohoří Knuckles nebo v okolí hory Kirigalpothy. Čeká vás země s nádherným přírodním bohatstvím, kde byste našli 26 národních parků, jejichž čestnými obyvateli jsou sloni, tygři, velryby nebo delfíni. 
Skvělé je, že díky poloze Srí Lanky v zemi panuje prakticky stále léto a vyrazit můžete kdykoliv.

Ostrov s bohatou minulostí, Zanzibar

Pobřeží Tanzánie se stalo více navštěvovaným, jakmile se letenky na Zanzibar začaly objevovat v cenově příznivých relacích. Čeká vás místo s fantastickými plážemi a podmořským safari, které milují amatérští i profesionální potápěči. 
Zanzibar má vůni orientu, vždy byl považován za centrum mezinárodního obchodu. Budete obdivovat honosné paláce, lázně i pulzující tržiště a bazary. Na Zanzibaru vrcholí turistická sezóna v měsících leden až březen, utečte od nepříjemného počasí v naší domovině.

Dominikánská republika vás roztančí

Dominikánská republika má hornaté vnitrozemí a vítá dobrodruhy, kteří chtějí objevovat izolované vesničky obklopené džunglí. Mnohem větší počet turistů ale míří na pobřeží za nádhernými plážemi. Na vyhlášených plážích chutnají rum a koktejly nejlépe. 
Z přírodních krás se vyplatí navštívit kaskády 27 vodopádů, katedrálu jeskyně Tří očí nebo přírodní jezírka v Puerto Plata. Vypravte se do temperamentní a pohostinné země.

Maledivy s azurovou modří

Jedním z pozemských rájů je jistě souostroví Maledivy. Kilometry rozlehlých pláží omývány teplým a průzračným mořem se vtisknou do paměti každého, kdo se oddá odpočinku na některé z vyhlášených pláží. Celkem 26 atolů a přes tisíc korálových útesů je symbolem romantiky a luxusu. Můžete se potápět se žraloky, plavat s delfíny nebo pozorovat velryby

Šťastná i tajemná, Kostarika

Ráj, kde mají turisté perfektní servis a péči. Kostarika. Země ukrytá ve Střední Americe oplývá unikátní faunou i flórou. Zajímavostí jistě je, že každý dvacátý živočich nebo rostlina má kořeny právě v Kostarice. Možná právě to přispělo k prvenství Kostariky v ekoturistice. V zemi je tropické klima, přes tisíc kilometrů nádherných pláží s kulisou neprostupné džungle. Dobrodružné povahy mohou vyrazit na trek do pohoří Cordillera de Talamanca, milovníci přírody ocení téměř 30 národních parků a ti, co se chtějí pokochat přírodními zvláštnostmi vyrazí za tryskajícími termálními gejzíry Rincón de la Vieja nebo k vulkánům Irazú

Nejbezpečnější destinace světa, Saudská Arábie

Saudská Arábie se začala více otevírat turistům, máte jedinečnou možnost nahlédnout do odlišného světa a poznat zcela jinou kulturu. Ačkoliv se jedná o konzervativní zemi, umožňuje turistům shlédnout unikátní památky jako například skalní uměleckou galerii i Hail nebo monumentální hrobky v Mada´in Saleh, které jsou dokonce starší než egyptské pyramidy. Nechybí ani luxusní pláže, moderní města nebo vytříbené gastronomické zážitky

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.