Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Zajímavé události v destinacích od ledna do dubna 2024

Zajímavé události v destinacích od ledna do dubna 2024

Vaše dovolená může být okořeněna karnevalem, festivalem nebo jinou akcí. Stačí jen sledovat kalendář událostí v exotických destinacích. Poradíme vám, kdy se kam vypravit a prozradíme, co můžete na akci vidět a zažít.

Festivalové akce v Ománu

Ománský Muscat pořádá po celý měsíc kulturní festival, který se rozprostírá v zahradách Naseem i v parku Amerat. Můžete se přijít podívat na nejrůznější ohňostroje, programy pro děti, taneční představení nebo atraktivní velbloudí závody. Nebudou chybět ukázky tradičních řemesel a ochutnáte i kulinářské speciality. Festival probíhá od poloviny ledna do poloviny února. Vyrazte do Ománu co nejdříve.

Lunární nový rok ve Vietnamu

Co v Evropě trvá jeden den oslavují v některých asijských zemích déle než týden. Po celém území Vietnamu můžete pozorovat oslavy Lunárního nového roku. Ve Vietnamu vychází oslavy na počátek února. Projdete se po slavnostně vyzdobených ulicích, které budou tepat životem, hudbou a tancem. Nádherné jsou závody dračích lodí, průvody s akrobaty a bubeníky, všudypřítomné lampiony a petardy nebo půlnoční ohňostroje. Vietnam vás uchvátí v každém ročním období, při oslavách Lunárního nového roku ale nejvíce.

Karneval v Dominikánské republice nebo na Kapverdách

Podobně honosný festival jako v Brazílii můžete zažít i na jiných místech planety. Například v nádherné Dominikánské republice. Nejslavnější je carnestolendas a cimarronský karneval. Slavit se budou 12. až 13. února a 30. až 31. března. Vesnice a jejich obyvatelé se na karnevaly připravují několik měsíců, jedná se skutečně o nádhernou podívanou. Vypravte se do Punta Cana
Nespoutaný a krásně uvolněný je karneval na Kapverdách. Navštivte Sal, Boa Vista. Průvody v roztodivných kostýmech, alegorické vozy, karnevalová samba vás strnou svou atmosférou a radostí ze života a tance. Hudba, ohňostroje, báječné jídlo si budete užívat až do brzkých ranních hodin. Karneval se koná 13. února.

Za doutníky na Kubu

Kuba pořádá Festival del Habano. Jak už název napovídá, nesmí na ní chybět žádný z milovníků doutníků. Můžete navštívit továrnu na doutníky nebo tabákové plantáže. Nechybí tematické výstavy nebo informační panely s historií doutníků. Všude jsou nabízeny tradiční kousky i žhavé novinky. Festival hostí Havana od 18. do 25. února. Rezervujte si letenku co nejdříve.

V Dubaji budete jíst po 17 dní

Proslulý dubajský festival jídla trvá 17 dní a koná se na různých místech v Dubaji. Začíná 19. února a trvá až do 6. března. Na tržištích, plážích, náměstích i v obchodních centrech budete ochutnávat fantastické speciality za hudebního doprovodu. Ukázky vaření, různá kulinářská show, workshopy, zábavné aktivity pro děti i všudypřítomné ochutnávky si nenechte ujít. Poznejte a ochutnejte Dubaj.

Do Egypta začátkem dubna

Půst v Egyptě přeruší přesně na 3 dny a to 9. dubna. Ačkoliv se s největší pravděpodobností nezúčastníte tradičních modliteb a oslav zalíbí se vám, jak jsou ulice po celém Egyptě nazdobené. Atmosféra na vás dýchne i v Marsa Alam nebo v Hurgadě. Během noci probíhají kulturní akce, koncerty, různá taneční a hudební vystoupení.

Další atraktivní události:

  • V Mexiku můžete 20. 3. slavit jarní rovnodennost. Sluneční paprsky vytváří na pyramidě stín hada. Jedná se o unikátní podívanou doplněnou karnevalem, hudbou, tancem a přehlídkou kostýmů. 
  • Oslava jara a barev proběhne na Mauriciu 25.3. Pojďte po ostatních házet barevný prášek, oslavit jaro, lásku a nový start. 
  • Vodní souboje si můžete prohlédnout (nebo se jich zúčastnit) na thajský nový rok, který se slaví 13. až 15. 3. Oslavy jsou doprovázeny soutěžemi, tanci či závody lodí.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.