Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Barva podzimu je tyrkysová. Vyrazte v říjnu k moři

Barva podzimu je tyrkysová. Vyrazte v říjnu k moři

Krásný český barevný podzim může dostat úplně jiný nádech. Prosolený mořskou vodou a prohřátý slunečními paprsky. Nádech pohody v přímořských destinacích. Víme kam vyrazit, abyste si užili letní teploty a přivezli si bronzově opálenou pleť. 

Blízká letoviska lákají turisty

Oblíbená a blízká letoviska už sice sbalila plážová lehátka a slunečníky, přesto jsou skvělou adresou. Teploty jsou stále nad dvaceti stupni, města lákají na festivaly, kulturní akce, a především k poznávání historických skvostů. Kolikrát jste si v parném létu říkali, že by vás návštěva středověkého chrámu lákala, ale spalující slunce vás vrátilo zpět do náruče chladných vln? V říjnu máte šanci vše napravit. 

Chorvatsko, Itálie, Slovinsko nebo Maďarsko jsou protkány stezkami pro pěší turisty a pro cykloturisty. Země si užijete bez davů sezónních turistů, poznáte kulturu a navštívíte historické monumenty. Ve Slovinsku a Maďarsku se dokonce ohřejete v termálních bazénech
V říjnu je úžasná dovolená na Krétě či Rhodosu. Oba ostrovy jsou jižně položené, teploty vzduchu šplhají nad 20 °C a pobyty v hotelech na Krétě a Rhodosu jsou nabízeny doslova za hubičku. V říjnu vás může v místě překvapit větrné počasí, to ale nevadí klidné prohlídce antických pamětihodností. 

Kanárské ostrovy se stabilním klimatem

Kanárské ostrovy mají stabilní klima, v říjnu i v listopadu vás čekají teploty nad 25 °C. Turistická sezóna je v říjnu na Kanárských ostrovech v plném proudu. Čeká vás kompletní nabídka služeb pro turisty, včetně fakultativních výletů a sportovního vyžití. 
Nádherná je v říjnu portugalská Madeira. Ostrov dostojí přízvisku, které říká, že je v místě stálé jaro. A jarní teploty jsou dokonalé pro procházky na pláži, pěší turistiku nebo například trek k vodopádu Caldeirao Verde

Celoročně vyhledávaný Egypt

Úmorné a vysoké teploty Egypt opustily na konci září, říjen je ideální doba na návštěvu Egypta. Teploty se pohybují okolo třicítky, dokonce se můžete těšit i na příjemně vyhřáté moře. Hotely v Egyptě jsou nabízeny za příznivé ceny včetně oblíbeného programu all inclusive. Výlety do pouště nebo k pyramidám jsou v říjnu mnohem příjemnější než v letních měsících. Milovníci potápění se zamilují do korálových útesů a průzračné mořské hladiny. 

V říjnu za exotikou, zvolte Bali

Moře, koupání, opalování, zkrátka letní dovolená se vším všudy? Pak vyrazte do exotických destinací. Dovolená na Bali je zážitek, který vám nezevšední. Čeká vás odpočinek nebo dokonale aktivní dovolená. Prohlédněte si rýžová pole, hinduistické chrámy a nedotčenou přírodu

V podzimním období můžete pořídit cenově zvýhodněný let na Kapverdy. Na podzim jsou Kapverdy dokonale vyhřáté, užívat si budete klid a odpočinek. 
Koncem října ubývá dešťových přeháněk na Zanzibaru a až do dubna se na tomto exotickém ostrově můžete těšit na úchvatnou dovolenou. Poznejte exotickou perlu, Zanzibar si zamilujete.

Vyrazte za teplem co nejdříve a načerpejte energii do podzimních dní.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.