Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

8 tipů na eurovíkend

8 tipů na eurovíkend

Hoďte po delší době starosti za hlavu a oprostěte se od každodenního shonu. Naplánujte si prodloužený víkend za hranicemi České republiky. Udělejte si radost a vyrazte za poznáváním, které nezná hranic. Pokud nevíte, jakým směrem letět, přinášíme vám několik zajímavých tipů.

Okuste sychravou atmosféru Dublin

Zaleťte si do hlavního města Irska, které vás pohltí nabídkou historických skvostů a tamním prostředím. Při návštěvě Dublinu v žádném případě nevynechte Dublinský hrad, navštivte muzeum whisky Jameson a zavítejte do katedrály sv. Patrika. Podívat se můžete i na starou univerzitu Trinity College. Až vás omrzí poznávání pamětihodností, můžete vyrazit na nekonečné nákupy do věhlasné ulice O´Connell Street. Dublin a jeho zákoutí si hodně rychle zamilujete.

Amsterdam je sázkou na jistotu

Kdo z vás by odolal městu tulipánů, vodních kanálů a nekonečných cyklotras? Navíc, když se v něm díky letecké dopravě můžete octnout v podstatě obratem? Amsterdam si přichystá pro každého něco. Stylové domy, větrné mlýny, house boaty na kanálech a řadu obsahově zajímavých muzeí. Na své si přijdou i vyznavači legendárních coffee shopů. Příjemná je také cenově dostupná letecká doprava. Amsterdam zkrátka nikdy nezklame.

Florencie – Itálie tak trochu jinak

Milovníci Itálie nemusí na eurovíkend mířit pouze do Říma nebo Benátek. Co takhle Florencie? Město spojené s jedinečnou a dechberoucí architekturou. Výstavy, galerie a umění na každém kroku. Poznávání Florencie si užije naprosto každý. Dokazuje to slavný most Ponte Vecchio, katedrála Santa Maria del Fione a náměstí Piazza del Duomo, kde poznáte opravdovou italskou atmosféru. Nezapomínejte ani na pověstná italská tržiště.

Mnichov – Za poznáním ne příliš daleko

Pokud nemáte rádi dlouhé lety, pak by se váš eurovíkend mohl odehrávat například v Mnichově. Ve městě, kde vás čeká primárně kulturní zážitek. Dopřávat si budete od každého kousek. Dokazuje to náměstí Karlplatz, fotbalový klub Bayern Mnichov, městská radnice a slavná Rybí kašna. Když dorazíte v ten správný termín, nemine vás ani pivní slavnost zvaná Oktoberfest. Při návštěvě Mnichova nezapomeňte ochutnat tradiční klobásy a zelí.

Eurovíkend v Tallinnu

Co byste řekli na trochu netradiční destinaci vhodnou pro prodloužený víkend? Vyrazte do Estonska, konkrétně do Tallinnu. Ve městě se nachází velká spousta zajímavostí. Od muzea Seaplane Harbour až po pevnost Patarei a katedrálu Alexandra Něvského. Absolvovat zde můžete výlety lodí po okolí, užijete si místních pláží a vyhlášené gastronomie. Zárukou v Tallinnu se vám stane to, že se nebudete prodírat přemírou turistů.

Poznejte krásy nedaleké Varšavy

Prožijte eurovíkend v pomyslné polské Paříži. Přesně tak lze označit Varšavu, která je velká a plná historických památek se spoustou kulturních zážitků. Poznejte na vlastní oči Palác Krasinských, zavítejte na Staroměstské náměstí a okuste atmosféru Královského zámku ze 14. století. Ve prospěch Varšavy hovoří primárně její pestrost, takže na své si přijde opravdu každý. Tohle všechno doplněno pouličním uměním a krásnými parky.

Zapomenutý ráj zvaný Skopje

Když eurovíkend, tak zcela netradičně. Dokazuje to město Skopje v Severní Makedonii. Ano, i do těchto končin můžete vyrazit na prodloužený víkend. Ve městě lze obdivovat vykopávky Scupi, okolí řeky Vardar, pevnost Kale a dům Matky Terezy. Kromě silného kulturního zážitku si odvezete také ten gastronomický. Tuto neotřelou metropoli si hodně rychle zamilujete.

Britský Edinburgh si vás podmaní

Nakonec se nabízí i poznávání Skotska, avšak v trochu netradičním pojetí. Zaleťte si do Edinburghu, kde okusíte historickou atmosféru a malebné uličky města. Edinburský hrad, pláž Portobello Beach a The Royal Mile jsou malou ochutnávkou toho, co vás zde čeká. Vyrazte tam, kde se zrodily příběhy Harryho Pottera. Nenechte se odradit chladnějším počasí a okuste přírodní krásy historického města.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.