Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam letět za teplem a krásnými plážemi? Prozradíme vám kouzelná místa s příjemnou dobou letu

Kam letět za teplem a krásnými plážemi? Prozradíme vám kouzelná místa s příjemnou dobou letu

Na dlouhý let si netroufá každý a o to méně ti, kteří mají malé děti. Proto se zaměříme na destinace, které slibují příjemné teploty, krásné moře a dobu letu pod 4 hodiny. Vyrazte za teplem, krásným mořem a čistými písečnými plážemi. 

Destinace blízké ČR

České republice moře chybí o to více nás baví poznávat země, které moře mají. Z Prahy, Brna, Ostravy, Bratislavy nebo Vídně jsme si zvykli létat do blízkých i vzdálených přímořských letovisek. Která jsou ta nejkrásnější? A kam se vypravit, aby vás čekalo slunečné počasí a relativně krátký let? Vsaďte na evropská letoviska. 

Úchvatné Řecko

Řecké pláže nejsou nijak vzdálené, lety trvají od dvou do tří hodin. Čekají vás dlouhé písečné pláže s mírným vstupem do vody a dobře vybavené turistické resorty. 
Méně známým ostrovem je sopečný ostrov Santorini. Uchvátí vás scenérie, černé pláže vulkanického původu a panorama mohutných útesů. Místo je krásným cílem jak letní dovolené, tak posezónních milovníků turistiky. 
Nádhernou pláž s nádechem romantiky naleznete na ostrově Zakynthos. Jakmile pláž spatříte, nebudete litovat, že jste pro tento zážitek museli zvolit vodní taxi. Pláž je totiž pro pěší turisty nepřístupná.

Oblíbené Bulharsko

Teplé podnebí, dobře vybavené resorty a příznivé ceny. Bulharsko láká české turisty po desítky let. Populární jsou Zlaté písky, ty jsou ale příliš rušné. Zkuste romantickou Albenu s populární pláží Albena Beach. Hledáte místo plné zábavy, které pulsuje životem? Pak si vyberte Cacao Beach poblíž Slunečného pobřeží. Okouzlí vás písečné duny a strhnou vás párty pod širým nebem. Do Bulharska se letadlem dostanete za méně než 2 hodiny a teplé počasí vás čeká i po celé září. 

Atraktivní Španělsko

Španělsko je skvělou lokalitou jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi. Dlouhé písečné pláže přímo vybízí k odpočinku a ke hrám. 
Krásnou španělskou pláží je Playa de Muro, najdete ji na španělském ostrově Mallorca. Do místa se zamilujete pro mírný vstup do vody a pro teplé moře. 
Jste milovníky vodních sportů? Pak na Mallorce vyrazte na pláž Ses Covetes, kde se můžete těšit na úžasné vlny, protože se jedná o pláž u širého moře, stranou velkých měst. Na Mallorce budete za asi 2,5 hodiny letu

Tajemná Sicílie

Sicílie je romantická, trošku tajemná a příjemně nekomerční. Určitě se vyplatí přidat Sicílii do cestovatelského deníku, doba letu přesahuje něco málo přes 2 hodiny. Na Sicílii se vám zalíbí panenská příroda, krásné zátoky a scenérie mohutných skal. Vypravit se můžete na krásnou pláž Cala dello Zingaro v západní části nebo na známější pláž San Vito Lo Capo
Nedaleko Agrigenta můžete navštívit pláž Scala dei Turchi. Sedimentární hornina zde vytvořila neobyčejné přírodní schodiště. 
Podobně krásná je i Kalábrie, malebná je malá pláž Kaminia na takzvaném oranžovém pobřeží. Do Kalábrie trvá let necelé 2,5 hodiny. Vyrazte co nejdříve.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.