Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v lednu 2023

Kam na dovolenou v lednu 2023

Nestihli jste letní dovolenou a rádi byste si to vynahradili v zimě? Nebo vás naopak děsí velká sněhová nadílka a chcete si dopřát náležitého tepla u moře? Pak pro vás máme pár zajímavých tipů na vhodné destinace.

Leden je jako stvořený pro povalování se na pláži a užívání si teplého počasí. Pokud se v této době chcete vypravit za sluníčkem a načerpat novou životní sílu, zamiřte do těch správných zemí. Tam, kde je stále teplo a vy budete moci relaxovat plnými doušky.

Vyrazte do exotického Ománu

Průzračný Indický oceán, bílé pláže a dech beroucí mešity. Tak nějak lze charakterizovat Omán, který je pro lednovou dovolenou, jako stvořený. Vliv na to má nejenom příjemné klima, ale také minimum turistů. Užívat si můžete patřičného komfortu, profesionálních služeb a příznivé ceny za letenku.

Omán se vám otevírá prostřednictvím krásných pláží, ale i ve formě jezera v Qurum Natural Park. Vydat se můžete k vodopádům do oblasti Wadi Darbat nebo podlehnete kouzlu mešity sultána Kábúse. Na milovníky tradiční kultury a nakupování pak čeká bazar Mutrah Souq.

Bali se stane srdcovou záležitostí

Dalším tipem je země vyhledávaná především nomády z celého světa. Jednou z nejnavštěvovanějších destinací v lednu bude Bali. Exotické dobrodružství, kterému podlehne naprosto každý. O tom se přesvědčíte třeba na populární pláží Kuta. Příjemné klima, ale i řada adrenalinových a odpočinkových zážitků jsou velkou výzvou.

Exotika na Bali nabývá bezpočtu podob. Co byste řekli na vodopády Tegenungan nebo na protiklad v podobě chrámu Uluwatu? Z pláží si můžete odběhnout i do chrámového komplexu Ubud Monkey Forest.

Klasika v podání Thajska

Milujete teploty překračující hranici 32 °C? Patříte k příznivcům asijské kuchyně, chcete poznávat podmořský svět a užívat si příjemných masáží? Potom v lednu vyrazte do Thajska, které vás osloví svou romantickou, ale také historickou duší.

Na jedné straně můžete trávit svůj volný čas na plážích. Na té druhé se pustíte do poznávání tamních budhistických chrámů a místní kultury. Výzvou se vám stanou místa, jakými jsou Wat Pho, Velký palác v hlavním městě, Wat Pha Kaeo a Wat Arun.

Dominikánská republika

Spojení výhodné ceny a jedinečného zázemí. Přesně takhle lze charakterizovat Dominikánskou republiku. Lednová dovolená vás může přivést k majáku Faro a Colon, ale i k amfiteátru Altos de Chavón. Užívat si zde budete písečných pláží posetých kokosovými palmami při šumění čistého moře. Tamní atmosféra vás doslova pohltí.

Leden s teplotami kolem 27 °C je ideální ke koupání, ale také poznávání. Milovníci vodních aktivit si zde přijdou na své. Ať už to bude na surfařské pláži Playa Macao nebo v unikátním mořském světě Ocean World Adventure Park.

Kapverdy nejsou příliš daleko

Pokud zrovna nepatříte k milovníkům mnohahodinového létání, a přesto se v lednu nechcete ochuzovat o příjemnou dovolenou u moře, navštivte Kapverdy. Teploty kolem 25 °C jsou ideální pro volnočasové aktivity na souši i ve vodě. Při návštěvě Kapverdských ostrovů na vás bude čekat Santa Maria, královská pevnost nebo známá laguna Buracona. Vychutnat si můžete i noční atmosféru tamních trhů a malebných uliček.

Egypt oslní především cenou

Jestliže sázíte na cenovou dostupnost, je Egypt tou správnou zimní destinací. Počítat musíte s tím, že teploty se pohybují kolem 22 °C. Moře sice nebude tak teplé, jako v létě, o to příjemnější bude cestování po památkách. Nabízí se Velká sfinga a pyramidy v Gíze, chrámový komplex Karnak a Abú Simbel. V Egyptě můžete spojit relaxaci s poznáváním.

Ostatní vhodné destinace

Kromě výše uvedených zemí jsou tu samozřejmě i mnohé další, které vám v průběhu ledna zprostředkují nezapomenutelnou dovolenou. V níže uvedeném seznamu můžete čerpat patřičnou inspiraci.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.