Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Srpnem dovolená nekončí ale začíná, kam vyrazit v srpnu?

Srpnem dovolená nekončí ale začíná, kam vyrazit v srpnu?

Období letních prázdnin je pro dospělé i děti nejkrásnějším obdobím v roce. Kdo nestihl dovolenou v první polovině, nemusí zoufat. Přinášíme tipy, kam vyrazit na dovolenou v srpnu. Stačí se sbalit a vyrazit k moři. 

Dovolená v srpnu

V Česku je bezesporu nejoblíbenějším termínem dovolené první týden v červenci, zejména proto, že dva státní svátky nabízejí více volných dní. Je to ale také týden, kdy je v letoviscích poměrně dost turistů. Kdo si chce užít teplé moře a klidnější turistický ruch, vyráží na dovolenou v srpnu. Je zřejmé, že každý letní týden se prohřeje moře u pobřeží o něco víc, srpen je ideální doba na dovolenou na spoustě míst. Řadu z nich máte na dosah. 

Slunné Řecko a Kypr

Řecko provoněné poklidem nabízí v srpnu vysoké teploty jak ovzduší, tak moře. Vypravte se za odpočinkem k průzračnému moři a k bělostným písečným plážím. V srpnu je Řecko prohřáté na 30 až 35 °C, čeká vás dovolená plná slunce a zážitků. Vybrat můžete úchvatná letoviska na řecké pevnině a objevíte kouzelná místa na výlety, kde se psala historie. Pozornost si zaslouží i řecké ostrovy. Vypravte se na Krétu, Rhodos, Santorini či Zakynthos
Krásná příroda, historické památky a spousta možností pro sportovní vyžití vás čeká na Kypru. Teplota moře se v srpnu blíží ke 30 °C. Objevte nejkrásnější pláže na ostrově Kypr a užijte si klidnou dovolenou.

Za potápěním na Kapverdy

Exotickým pohlazením je letní dovolená na Kapverdských ostrovech. Slunce prohřívá Kapverdy 350 dní v roce, srpen je ideální termín na dovolenou. Čeká vás krásné počasí a osvěžení v nádherném moři plném modravých a tyrkysových odstínů. Kapverdy jsou ideálním místem jak pro relaxační, tak pro aktivní dovolenou. Vyrazit můžete na výlety do hor nebo se věnovat potápění či surfování

Chorvatsko stále v kurzu

Nádherné Chorvatsko vás přivítá slunečným počasím a prohřátým mořem po všechny srpnové týdny. Ve druhé polovině srpna ubývá v Chorvatsku německých turistů a pláže jsou příjemně volné. Chorvatsko je lákavým cílem dovolené nejen kvůli své blízkosti, ale pro kombinaci krásného panorama bělostných hor, čistého a průzračného moře a historických památek. Objevte krásu přírodních parků, fantastickou kulisu Dubrovníku nebo klid a přívětivost chorvatských ostrovů. 

Nezapomeňte na Bulharsko

Bulharsko turisty hýčká příznivými cenami a nespornou výhodou je i minimální jazyková bariéra. V Bulharsku objevíte moderní turistické resorty, nechybí aquaparky a zábava pro děti. Autem je cesta do Bulharska náročnější, určitě využijte tranzitní ubytování. V srpnu teploty v Bulharsku atakují třicítky a moře je příjemně vyhřáté. V Bulharsku vás čeká divoká nedotčená příroda a kilometry písečných pláží. 

Blízká Itálie

Populární italské resorty mají připravenou teplotu přes 30 °C a přivítá vás i prohřáté moře. Objevíte blízká letoviska v dojezdové vzdálenosti autem nebo můžete Itálii procestovat od severu k jihu a ochutnat zákoutí, která si zamilovaly světové celebrity. Vyberte Kalábrii, Sicílii nebo Sardinii. Klid a minimum turistů vás čeká na italských ostrovech, perly historie objevíte ve vnitrozemí. 

Žhavé Španělsko

Sluncem zalité Španělsko není jen Ibiza, Madrid nebo Barcelona. Poznejte Andalusii, Mallorcu nebo Kanárské ostrovy. Rozhodně nebudete litovat. Stovky kilometrů pláží s bělostným pískem čeká jen na vaši deku. Španělsko umí být klidné i zábavné. Roztančí vás nebo vám nabídne místní pohodu a stálý úsměv na tváři. Španělsko je ideální místo na nákupy, výlety za poznáním i horské treky. Nezklame žádného letního hosta. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.