Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Vánoce u moře 2022

Vánoce u moře 2022

S příchodem zimy sice nastává zimní sezóna se sněhovou přikrývkou, pro milovníky tepla a sluníčka to ovšem nemusí znamenat stopku. Vždyť můžete strávit Vánoce v roce 2022 u moře. Stačí pouze vědět, kam se vydat.

I když u nás začíná zima, jinde stále přetrvává léto. A přesně takové destinace byste měli využít k plánování dovolené u moře. Sluníčko, pláže, zkrátka opak české sněhobílé zimy. Inspiraci můžete čerpat z níže uvedeného seznamu vhodných zemí.

Thajsko plánujte od konce prosince

Thajsko je celoročně prosluněnou destinací, takže zde nemusíte příliš dlouho váhat. Když zvolíte konec prosince, máte jistotu, že se vyhnete častějším dešťovým srážkám. Užívat si budete teplotu kolem 33 °C a teplota moře? Ta je příjemných 29 °C. Nabízí se návštěva ostrovů Phi Phi, Koh Samui nebo Phuket. Jen málokdo by odolal vánočním párty na plážích a ryzí exotice.

Levná dovolená v Egyptě

V případě Egypta oceníte krátkou vzdálenost. Za čtyři hodiny se můžete povalovat u moře, které bude mít v prosinci teplotu kolem 24 °C. Denní teploty se pohybují mezi 25 °C až 28 °C, takže nepřijdete ani o dostatek sluníčka a nabijete se energií před návratem do Čech. Vyzkoušejte vánoční atmosféru v egyptském podání.

Luxusní dovolená v SAE

Pokud si na Vánoce chcete vyrazit z kopýtka a dopřát si exkluzivnější dovolenou u moře, zaměřte se na Spojené arabské emiráty. U nich jednoznačně vede Dubaj, která si vás svou vánoční a silvestrovskou show jednoduše podmaní. Teploty v této destinaci se pohybují kolem 27 °C a teplota moře má jenom o dva stupně méně. Užívat si budete relaxaci na plážích, ale i dobrodružství na písečných dunách. Popřípadě dáte přednost vyhledávaným místním trhům. O zábavu zde rozhodně nebude nouze.

Dominikánská republika patří k navštěvovaným

Milovníci exotiky mohou vsadit také na Dominikánskou republiku, kam se na Vánoce sjíždí spousta turistů z celého světa. Důvodem je nejenom krásný Karibik, ale i příjemné teploty. Moře má kolem 27 °C a teplota vzduchu je až 29 °C. Tento pomyslný ráj na zemi vám dává pestrou možnost výběru vhodných destinací. Je to například Punta Cana, Sosua, Puerto Plata a mnohé další.

Kapverdské ostrovy – Perla Atlantiku

Zimní dovolenou u moře můžete strávit na Kapverdských ostrovech, kde k vyhledávané oblasti patří Boa Vista a jiné. Na ostrovech si užijete především klid, spoustu krásných pláží a pestrý podmořský život. Průměrné teploty v zimě se pohybují mezi 24 °C až 27 °C, přičemž teplota moře je asi 24 °C. Právě zde máte záruku neutuchajícího sluníčka. Navíc, výběr hotelových komplexů je skutečně pestrý.

Vánoce v tropickém Zanzibaru

Další tip je určen pro ty, kdo nejenomže milují Afriku, potažmo přilehlé ostrovy, ale jsou příznivci vysokých teplot. V období Vánoc si na Zanzibaru užijete teploty až 33 °C. Teplota moře je kolem 28 °C, takže doslova hřejivý ráj na zemi. Kvůli případným monzunům je do této destinace vhodné vycestovat od druhé poloviny prosince. Ostatně, turistická sezóna zde začíná zhruba v lednu. Tato destinace v této době navíc vychází cenově přijatelně.

Ostatní destinace pro trávení vánočních svátků u moře

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.