Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Touha po cestování překoná i nepříjemná omezení

Touha po cestování překoná i nepříjemná omezení

Už téměř rok je vlivem pandemie cestování po celém světě značně omezené. Přesto touha českých občanů změnit prostředí a odpočinout si v teple na pláži je natolik vysoká, že překoná i omezený výběr destinací a nové povinnosti spojené s vycestováním. 

Zdánlivě nekonečné trable s koronavirovou pandemií stále souží naši českou zem. Kdo může, pracuje z domova, veškeré rozptýlení v podobě restaurací, kin a podobně je nepřístupné a navzdory nádhernému zimnímu počasí není možné si užít pořádnou lyžovačku se vším všudy. S blížícími se jarními prázdninami se lidé rozhodli nabourat ubíjející stereotyp. Oblíbené exotické destinace berou útokem. 

Drtivá většina zemí funguje v omezeném režimu. Vycestování i návrat je spojen s řadou povinností, jako jsou testy nebo povinná karanténa. Přes to všechno mají lidé o dovolenou v posledních měsících velký zájem.

Egypt

Mezi favority patří tanzanský Zanzibar, který již téměř rok dělá v otázce koronaviru mrtvého brouka. Obdobně se k problému staví Kostarika nebo mexický poloostrov Yucatán. Vyhledávané jsou ale také destinace jako MaledivyMadeira nebo Dominikánská republik, jejichž návštěva je spojena s řadou omezení. Například na Maledivách mohou cestující strávit svou dovolenou pouze na jednom vybraném ostrově. Nejžádanější pak zůstává Egypt a Spojené arabské emiráty, o které je zájem srovnatelný s loňským rokem.

Jaká jsou aktuální pravidla pro cestu do nejoblíbenějších destinací, se dozvíte v našem velkém přehledu podmínek, za kterých lze vycestovat do oblíbených světových destinací.

Nově je nutné podstoupit PCR test ještě před návratem do ČR

Zájem o cesty nepolevil ani po novém nařízení vlády z 5. února, podle kterého jsou cestující povinni podstoupit antigenní nebo PCR test nejdéle 48 hodin před příletem do České republiky. Další test je bude čekat 5. den po příletu a minimálně 10 dní budou muset všude mimo domov nosit respirátor FFP2, nebo alespoň jednorázovou zdravotní rouškuLidé, kteří přijedou bez testu budou muset absolvovat desetidenní karanténu. V případě porušení nových pravidel hrozí pokuty až do výše tří milionů korun. 

Zpřísnění pravidel je reakcí na nové mutace koronaviru. Nové podmínky platí pro všechny cestující, kteří se vrací se zemí s označením vysoce nebo velmi vysoce rizikové. 

Bulharsko je novou zimní destinací

LyžováníBulharsko každoročně láká turisty v letních měsících na své písečné pláže a příjemné počasí. V roce 2021 je jeho hlavním trumfem možnost lyžování. Letošní zimu tak zaznamenává rekordní počet českých turistů.

Jde o jedinou relativně blízkou zemi, kde si Češi mohou zalyžovat. Konkrétně v Bansku vám k volnému vstupu na svah stačí pouze negativní test. 

Zájem o cesty do Bulharska nijak neovlivňuje ani jeho zařazení k rizikovým zemím. Co přesně taková cesta obnáší a jak je to obecně s cestováním po Evropě, zjistíte v našem velkém přehledu podmínek, za kterých lze vycestovat do evropských zemí.

Do Asie ještě dlouho ne

AsieJeště nějaký ten čas nám zůstanou zavřené oblíbené země jihovýchodní Asie. Thajsko, Srí Lanka a celá Indonésie patří v zimních měsících k nejoblíbenějším destinacím. V letošním roce musíme jejich návštěvu oželit. Thajsko funguje jen ve velmi omezeném režimu a zbylé země zůstávají turistům de facto uzavřené. Indonéský ostrov Bali datum otevření svých hranic již několikrát posunul, a tak si nikdo netroufá odhadovat, kdy se tyto exotické destinace opět otevřou světu turismu.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.