Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v říjnu 2021?

Kam na dovolenou v říjnu 2021?

Podzim je obdobím, které doslova vybízí k cestování a poznávání. Pokud jste během léta nestihli vyrazit za relaxací, říjen se pro vás stane ideálním měsícem. Na své si přijdou nejenom milovníci koupání, ale také památek a ostatních věcí.

Při plánování dovolené v říjnu neopomínejte na kontrolu cestovatelského semaforu. I když se podmínky pro cestování v souvislosti s onemocněním covid-19 pomalu rozvolňují, sem tam se může objevit nějaké to zpřísnění a je třeba počítat se vším.

Už od 9. července 2021 platí cestovatelská pravidla, kterým se jednoduše nevyhnete. Tyká se to především vyplňovaného příjezdového formuláře při návratu z jakékoliv země. Ten musí být doplněn o negativní test. Výjimkou jsou pouze doklady o bezinfekčnosti:

  • Certifikát o plném absolvovaném očkování.
  • Nejméně čtrnáct dní od aplikování očkování.
  • Potvrzení o prodělání koronaviru ne starší 180 dní.

I nadále platí, že barevný semafor zemí má stále několik barev. V září byla vypuštěna barva černá, takže zbývají pouze čtyři.

  • Zelená barva – Země s nízkým rizikem nákazy.
  • Oranžová barva – Země se středním rizikem nákazy.
  • Červená barva – Země s vysokým rizikem nákazy.
  • Tmavě červená barva – Země s velmi vysokým rizikem nákazy.

Země spadající do jednotlivých kategorií

Je pravdou, že v posledních dnech barevný semafor trochu zrudl, přesto máte spoustu příležitostí na vycestování. Inspiraci můžete nalézt v níže uvedených řádcích. Zmíníme se primárně o zajímavých zemích zařazených do jednotlivých kategorií.

Některé země jako je třeba Kanada budou vpouštět pouze plně očkované jedince. Oproti předchozím měsícům jde však o pokrok, protože se hranice po dlouhé době otevřou turistům. Proto vybírejte konkrétní destinaci nejenom podle českého semaforu, ale i podle aktuální situace v dané zemi.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.