Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v srpnu 2021

Kam na dovolenou v srpnu 2021

Srpen je z pohledu dovolených a cestování asi tím nejatraktivnějším měsícem. Ideální čas vyrazit na zahraniční dovolenou k moři a za poznáním. Letos ještě v duchu mírnějších opatření a restrikcí kvůli pandemii koronaviru. Jestliže hledáte vhodnou inspiraci na vybrané destinace, přinášíme vám ji.

Turistická sezóna s podmínkami

Cestování jako takové se v letošním roce probudilo k životu někdy kolem poloviny května. Na počátku ještě s výraznějšími opatřeními znemožňujícími užít si dovolenou na sto procent. Do srpna však uplynul poměrně dlouhý čas a spousta zemí zmírnila opatření. To znamená, že druhou polovinu léta už si budete moci užít ve volnějším duchu.

Většina států si při vstupu na své území stále zakládá na předložení některého z nezbytných potvrzení. Kromě běžných cestovatelských dokladů si tak budete muset přibalit něco z níže uvedeného. Při cestě do zahraničí ideálně v anglickém jazyce.

  • Potvrzení o ukončeném očkování v podobě certifikátu.
  • Potvrzení o prodělané nemoci covid-19.
  • Potvrzení o antigenním testu nebo PCR testu.

Už od počátku července je cestování do jisté míry usnadněno díky speciálním covid pasům platným v rámci většiny zemí Evropské unie. Pokud jde o malé děti, na ně se výše uvedené podmínky obvykle nevztahují. I když je to v každé zemi nastaveno trochu jinak, limitní hranicí je povětšinou věk dítěte do pěti let.

Kam můžete v srpnu vyrazit na dovolenou?

Pozvolné rozvolňování a cestovatelská sezóna v plném proudu jsou zárukou toho, že v srpnu se budete moci podívat do nejnavštěvovanějších turistických destinací.

Hlídejte si semafor zemí

Před plánováním jakékoliv zahraniční dovolené v srpnu nezapomeňte na jednu důležitou věc. A tou je semafor zemí Ministerstva zahraničních věcí, který vám napoví, co se od vás očekává při návratu z té či oné země. Záleží na tom, zda se vybraná destinace nachází na seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy covid-19 nebo s tím středním, vysokým a rizikovým. Podle toho je třeba počítat s určitými povinnostmi, ať už jde o prokázání covid pasem, potvrzení nebo test. Zároveň sledujte situaci i v konkrétních zemích, kde se mohou podmínky vstupu a povinnosti týkající se turismu měnit.

Srpen 2021 se pro vás určitě stane pomyslnou cestovatelskou vlaštovkou pro nadcházející období.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.