Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v červenci 2021

Kam na dovolenou v červenci 2021

Cestování po světě je relativně v plném rozkvětu a vy si můžete plánovat návštěvu dalších a dalších destinací, které snižují restrikce spjaté s koronavirem. Jestliže vás zajímá, kam vyrazit v červenci, máme pro vás malou inspiraci.

Od 1. července by měly začít fungovat covid pasy, které cestování ještě více usnadní a zrychlí. Certifikát si můžete stáhnout nejenom z internetu, ale získáte ho také na odběrových místech nebo u lékaře. Tzv. covid pasy budou nabývat odlišných podob.

  • Absolvování antigenního testu s platností 72 hodin od odběru.
  • Absolvování PCR testu s platností jeden týden.
  • Potvrzení o prodělání nemoci s platností až 180 dní po jejím zjištění.
  • Absolvování první dávky očkování minimálně 22 dní po daném úkonu. Platnost pasu 3 měsíce.
  • Kompletní očkování s platností na 9 měsíců.

Covid pasy od 1. července usnadní primárně cestování po Evropě, tedy v rámci zemí Evropské unie. Při návštěvě exotičtějších destinací budete muset dodržet povinnosti konkrétní země.

Kde si užít dovolenou v červenci 2021?

Pokud jde o cestu do cílové destinace, budete se muset prokázat právě zmíněným covid pasem. Tzn. musíte absolvovat některou z výše uvedených podmínek.

Cestu do země bez sebemenších komplikací zavádí například Švýcarsko nebo Německo, kde se povinnostem vyhnete vyjma letecké dopravy. Také Slovinsko polevuje v některých ohledech. Zároveň musíte počítat s tím, že při návratu z konkrétní země je třeba splnit podmínky návratu do ČR:

  • vyplnění elektronického příjezdového formuláře,
  • negativní PCR test ne starší 72 hodin,
  • negativní antigenní test ne starší 48 hodin.

Někdy je zapotřebí absolvovat testy až po návratu do České republiky. Pokud samozřejmě cestujete s platným covid pasem s potvrzením o prodělání nemoci, těmto restrikcím se můžete vyhnout.

Vyrazte za opravdovou exotikou

V rámci letního cestování se nemusíte omezovat pouze na země Evropské unie. Při dodržení všech příslušných podmínek lze vyrazit i do exotičtějších destinací. Obvykle platí obdobné podmínky jako v Evropě.

Před cestou do exotických destinací mimo Evropskou unii je vhodné sledovat aktuální dění v konkrétní zemi. Mohou se totiž měnit a upravovat podmínky vstupu. Někde vás bude čekat ještě další PCR test po příletu, jinde se budete muset nechat během dlouhodobějšího pohybu znovu otestovat. V každém případě tyto země za dodržení určitých povinností nabízí nezapomenutelnou dovolenou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.