Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam na dovolenou v září 2021

Kam na dovolenou v září 2021

Léto nás pomalu ale jistě opouští. Pokud jste se doposud nestihli dostatečně nabažit sluníčka nebo vás někam táhne cestovatelské srdce, máme pro vás pár zajímavých tipů. Prozradíme vám, kam s přihlédnutím k současným vládním opatřením vyrazit v září 2021.

Cestování po světě se neustále vyvíjí. Země často mění svá opatření a přichází s novými omezeními, jiné je zase ruší. Jisté je, že od 1.7.2021 už funguje covid pas, takže i to může být do jisté míry propustka za novými cestovatelskými zážitky. Zároveň je třeba přihlížet k cestovatelskému semaforu, který se v rámci Evropy neustále mění.

Rozlišováno je pět barev semaforu – zelená, oranžová, červená a tmavě červená s vysokým rizikem nákazy a černá, kam není doporučeno vůbec cestovat.

Platný covid pas je zárukou toho, že před cestou do vybraných zemí splňujete některou z níže uvedených podmínek:

  • jste očkováni proti covid-19.
  • neuběhla delší doba jak 180 dní od prodělání covid-19.
  • absolvovali jste PCR test ne starší 72 hodin.
  • absolvovali jste antigenní test ne starší 48 hodin.

Země s nízkým rizikem nákazy

Při návratu ze zelených zemí se musíte prokázat antigenním nebo PCR testem a vyplněným příjezdovým formulářem. Výjimku mají očkovaní a ti, kdo prodělali covid-19, včetně dětí mladších šesti let. Mezi tyto země patří:

Země se středním rizikem nákazy

Podmínky pro návrat z těchto zemí jsou totožné, jako výše. V tomto případě si můžete naplánovat dovolenou v Bulharsku, Finsku, Dánsku, San Marinu, Švýcarsku, Švédsku, Rakousku, Norsku, Lichtenštejnsku, Itálii nebo dáte přednost Madeiře.

Pokud se rozhodnete navštívit země s vysokým rizikem nákazy, počítejte s tím, že vás po návratu čeká povinná karanténa. Výjimku mají opět pouze ti, kdo se prokáží certifikátem o očkování nebo prodělání nemoci covid-19. Mezi takové země patří například Irsko, Francie, Nizozemsko, Portugalsko, Estonsko, Řecko a Kanárské ostrovy.

Záleží tedy na vás, jaké destinaci při plánování dovolené v září 2021 dáte přednost. Cestovat můžete s klidem a bez většího omezování nebo se vydáte cestou určitých restrikcí v konkrétní destinaci.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.